Johannes Dickhof (1890-1969)

Johannes Dickhof werd geboren 131 jaar geleden op 3 februari 1890 in Oldebroek, hij ging al op jonge leeftijd in de bakkerij van zijn vader werken, ook Johannes Dickhof (1845-1925). Op 20 september gaat Johannes trouwen met Johanna Wilhelmina Volkers (1892-1973) ook in 1916 neemt Johannes de bakkerij over van zijn vader. Johannes heeft nog een oudere broer dit is Hendrik Dickhof (1882-1956) krijgt de boerderij die aan de bakkerij vast zat. Hier het verhaal van de twee broers.

Ik kan mij nog herinneren dat als er vroeger een verjaardag was in Oldebroek wij altijd naar het grote huis in de bos in Oldebroek moesten wat Opa en Oma hadden gekocht toen ze gestopt waren met de bakkerij die zij op hun beurt weer hadden overgedaan aan hun zoon. Hieronder een paar foto’s’ van het huis in de bos.

De feestje die daar waren voor kinderen uiteraard erg gezellig, maar dat is het al gauw als je helemaal volgepropt werd met snoepjes en drinken. Meestal werden er dan ook nog een paar foto’s van de gehele familie gemaakt want dat hoorde zo, de verjaardagen werden meestal op 17 augustus gevierd dat was de verjaardag van mijn Oma als Opa jarig was dan was het te koud want wij moesten vanuit Putten komen en deden dat meestal op de fiets. En ook een zeer belangrijk dingetje dan mocht ook meestal mij oudste broer blijven logeren dat was voor mij en me zuster nog niet weggelegd. Hieronder wat staatsiefoto’s.

Wat opviel bij foto’s die er gemaakt werden dat meestal Ome Wim er niet altijd echt op stond of hij wilde niet of stond er maar half op, zoals bij de eerste foto linksboven stond hij er niet op en bij de foto rechts had hij zich half verstopt. Hieronder de geboorteakte van Johannes Dickhof en zijn trouwakte.