Antonie Roestenburg

149 jaar geleden ging Antonie Roestenburg 1847-1907 (hierboven op de foto) trouwen op 15 juni 1871 (donderdag) in Loon op Zand, met Catharina van Nooij 1852-1879. 

Een foto van Catharina hebben wij helaas niet, wel wie er aanwezig waren bij hun trouwen en getuigen waren. Huwelijken Catharina van Nooij — De getuigen bij het wettelijk huwelijk van Antonie Roestenburg en Catharina van Nooij zijn: Adriaan Verreijssen, 53 jaar, timmerman; Adriaan van den Hoven, 27 jaar, timmerman; Pieter Couwenberg, 26 jaar, zonder beroep en Jacobus van Woensel, 61 jaar, zonder beroep, allen wonende te Loon op Zand. Een citaat uit de huwelijksakte luidt als volgt: “….en hebben wij hiervan deze akte opgemaakt en, na voorlezing, ondertekend, hebbende de vader van den comparant verklaard wegens ongeleerdheid niet te kunnen schrijven….”

Helaas kwam Catharina al op 27 jarige leeftijd te overlijden, het echtpaar had toen twee kinderen.

Over Antonie die timmerman is, is het volgende bekend. Uit het gevangenisregister: Op 25-4-1877 veroordeeld tot vier dagen door kantonrechter Waalwijk wegens “overtreding op de jachtwet gepleegd te Loon op Zand”. Gaat hiervoor in Waalwijk op 9 februari 1878 om 10.30 uur de cel in Signalement: lengte 1.61m, ovaal aangezicht, plat voorhoofd, blauwe ogen, blond haar, ronde kin, gezonde kleur.

Misschien leuk om te vermelden Martinus Roestenburg en Adriana Theadora van Drunen, in 1898 (122 jaar geleden) is de oudste zoon van Antonie en Catharina door op de link te drukken kunt meer lezen over hun.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *