Tante Jantje (Jentje) Bosman.

Foto hierboven is van Tante Jantje (Jentje) Bosman 1895-1954 zij werd geboren op 20 oktober 1895 (zondag) in Elburg, ze was het eerste kind wat er werd geboren bij het gezin van Opa en Oma Bosman.

Jentje trouwde op (13 april 1933) (donderdag), met Derk Dewis Top (1866-1934), Jentje was bij Derk eerst huishoudster geweest en is daarna met hem getrouwd,

Derk was eerder getrouwd geweest met  Arina Martens 1864-1926, Arina is geboren in Wedde Groningen en getrouwd op 29 september 1904 (donderdag) in Elburg met Derk Dewis Top samen kregen ze twee kinderen de eerst was een meisje deze werd in Heiloo geboren op 4 november 1905 maar was bij de geboorte al overleden, drie jaar daarna werd een jongen geboren  Egbert Jan Willem Top 1908-???? over Egbert Jan is er verder weinig terug te vinden, ik heb hier thuis nooit over horen praten.

Hieronder staan de geboorte akte’s van beicde kinderen, en de kennisgeving in de krant destijds van het huwelijk van Jentje en Derk.

Helaas kwam Dirk kort na het huwelijk te overlijden Jentje kon daar niet echt over heen komen. Dus is de gehele familie bij haar ingetrokken in het huis aan de Zuiderzeestraatweg in Oostendorp. Dirk had eerst aan de andere kant van Elburg richting Doornspijk een huis daar was Jentje huishoudster hij heeft toen het huis aan de Zuiderzeestraatweg laten bouwen waar ze toen samen zijn gaan wonen Dirk was architect als ik mij nog goed kan herinneren. Dirk en Jentje hadden geen kinderen. 

Hieronder staan de geboorte akte’s van de kinderen die Dewis had samen met Arina Mertens de trouwakte met Arina en het krantenbericht dat Dewis ging trouwen met Jentje Bosman, verder de overlijdensakte’s van deze personen.