Op de foto staat mijn vader Gerrit Jan Bosman 1919-2002 hij werd 4 oktober 1919 geboren in Elburg zijn vader en moeder zijn Aart Bosman 1873-1974 en Willemina van Dorp 1876-1956.

Gerrit Jan had in zijn jeugd al snel in de gaten dat hij graag wilde voetballen en dat ging hij ook doen en hij kon het ook redelijk goed, maar hierover staat er een apart verhaal op deze site druk op de nu volgende link Gerrit Jan Bosman voetballer.

Maar de oorlog kwam eraan en dat betekende voor Gerrit Jan dat hij ook in dienst moest, eigenlijk hadden ze andere plannen maar die moesten dan maar even uitgesteld worden. Op de foto hierboven staat hij in zijn uniform van de marechaussee voor speciale gelegenheden was dit uniform.

Hij moest in Den Haag zich eigen melden bij de kazerne die een paar dagen later zwaar gebombardeerd werd door de Duitsers. Deze aanval van de Duitsers wist hij te overleven en hij melde zich aan bij de marechaussee. Vanuit Den Haag werd hij overgeplaatst naar het zuiden van het land waar hij ingedeeld werd bij de grensbewaking wat eigenlijk inhield dat hij op de smokkelen moest letten, dit was aan het begin van de oorlog toen de Nederlandse overheid nog iets had te vertellen in haar eigen land